Γνωρίστε τους Εκθέτες

Έκθεση Κωφών Καλλιτεχνών

24-25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη και ώρες 10:00-18:00.
26-30 Σεπτεμβρίου στο cafe TELARO, Αιόλου 33 (πλατεία Αγίας Ειρήνης) και ώρες 16:00-21:00.

Vintage Girls 2
Μαρία Κατεβατή - Όλγα Δαλέκου
Μαρία Κατεβατή: 33 χρονών, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών, Απόφοιτος Καλών Τεχνών 2010. Όλγα Δαλέκου: 33 χρονών, Baristas στο Myrtillo cafe, Ηθοποιός στη Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρέλα Χρώματα”. Χειροποίητες κατασκευές κοσμημάτων, χειροποίητες κατασκευές ξύλου, ζωγραφική, κεραμική, ραπτική.
Ειρήνη Ραυτοπούλου
Ειρήνη Ραυτοπούλου
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και σπούδασε στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ στο τμήμα γραφιστικής και έχει λάβει μέρος σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα, Ζάκυνθο, Λευκάδα. Έχει δουλέψει ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια και τριτοβάθμια στην γενική αγωγή στα εικαστικά και γραφιστική και στην δευτεροβάθμια στην ειδική αγωγή στα καλλιτεχνικά, ενώ τώρα διδάσκει την ελληνική νοηματική γλώσσα. Η τέχνη της με τη ζωγραφική κληρονομήθηκε από τους συγγενείς της.
Βαλέριος Πετρούτσι-Κοκκόλης
Βαλέριος Πετρούτσι-Κοκκόλης
Γεννήθηκε το 1989 στην Βενεζουέλα και μεγάλωσε στην Αθήνα . Σπούδασε Ξυλουργική στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια. Τώρα ασχολείται επαγγελματικά με τον σχεδιασμό προϊόντων μέσω 3D printer. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες μοντελισμού miniZ και απέκτησε βραβεία 1ης και 2ης θέσης. Λατρεύει την ποδηλασία και με κάθε ευκαιρία συμμετέχει σε διαδρομές ποδηλατιστών.
Σοφία Κουνδουράκη
Σοφία Κουνδουράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στο Κιάτο Κορινθίας. Από μικρή, έμαθε να φτιάχνει με μεράκι τις χειροτεχνικές και όσο μεγάλωνε, είχε κλίση και στην μαγειρική, ιδίως στις μαρμελάδες και στα γλυκά του κουταλιού. Σπούδασε Αγιογραφία στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια.
Ελένη Παπαγούνα
Ελένη Παπαγούνα
Γεννήθηκε το 1662 στην Σύρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο "Πρότυπο Σχολείο Κωφών" της Αμαλίας Μαρτίνου . Έχει πολύ μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στην ραπτική ρούχων. Σπούδασε δημιουργία δερμάτινων ειδών στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το βελονάκι σε μπρελόκ κλειδιών, καρφίτσες, σκουφάκια, κασκόλ και πολλά άλλα.
Ζωγραφιά Μεταξά
Ζωγραφιά Μεταξά
Γεννήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) Αττικής. Από μικρή ηλικία η ενασχόλησή της με το κέντημα και το πλέξιμο ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της. Σταδιακά, με την πάροδο των χρόνων η αγάπη και η αφοσίωσή της στο συγκεκριμένο χόμπι, την οδήγησε στην αναζήτηση γνώσεων και ιδεών στον τομέα αυτό της δημιουργίας που περιλαμβάνει πετσέτες, μαξιλάρια, τσάντες, ποδιές, ζώνες, μπλούζες κ.α. Ιδιαίτερη σημασία πάνω σε όλα αυτά, δίνει στην επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων.
Σοφία Ζάγκα
Σοφία Ζάγκα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» (Εργαστήριο Δημήτρη Σακελλίωνα). Είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα», ενώ παράλληλα συμμετέχει σε χορευτικές παραστάσεις, σχεδιάζει κοσμήματα, και εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Τελευταία, συμμετείχε και στο ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος της Σοφίας» δημιουργία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Συλλόγου Αρχαιολόγων Ελλάδος το οποίο αναφέρεται στην προσωπική της ιστορία.
Μάρθα Μπαμπή
Μάρθα Μπαμπή
Γεννήθηκε το 1984 στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας. Φοίτησε στο ειδικό σχολείο Γυμνασίου και Λυκείου κωφών και βαρήκοων της Αργυρούπολης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Είναι ηθοποιός και συνεργάζεται με το Θέατρο Κωφών από τον Ιούλιο του 2011. Έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις "41 μέρες" και "Ξένοι" και “Οδός Αστέγων”. Εργάστηκε για 9 χρόνια ως δασκάλα Ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε ιδιωτική σχολή “Γέφυρες Επικοινωνίας” και στο Ίδρυμα Κωφών Αθήνας . Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να φτιάχνει χειροτεχνικά έργα και κοσμήματα.
Μαρία Καραφωτιά
Μαρία Καραφωτιά
Γεννήθηκε στην όμορφη Ζαρούχλα Αχαιας. Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με την ραπτική, το κέντημα και το πλέξιμο. Μέχρι και σήμερα το χόμπι της είναι να δημιουργεί κεντήματα πάνω σε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί όπως μαξιλάρια, κάδρα, κουρτίνες.