Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/omkenggr/public_html/deafestival.gr/df2016/wp-includes/post-template.php on line 284

H Αφίσα μας

Το Σποτάκι μας

Ημερίδα 29 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Ομιλητές μας

Αdam Kosa
Ευρωβουλευτής
Ο Adam Kosa γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Είναι κωφός, με μητρική του γλώσσα την Ουγγρική Νοηματική Γλώσσα. Το 2005 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Ουγγαρίας ‘’Pazmany Peter’’, ως δικηγόρος. Από το 2005 είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών-Βαρηκόων Ουγγαρίας και από το 2009 μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά το διάστημα 2009-2014 προέδρευσε στην Ειδική Επιτροπή Αναπηρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ τώρα ασκεί τα καθήκοντα του συμπροέδρου (co-chair). Έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δράσεις που αφορούν στα Άτομα με Αναπηρία, όπως: «Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία» (2011), «Κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ταμείο» (Κανονισμός CPR), «Απασχόληση και Κοινωνικές Υποθέσεις» (2012), «Εφαρμογή της οδηγίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στον τομέα της απασχόλησης και της κατάρτισης» (2013). Ψηφίστηκε “Ευρωβουλευτής της χρονιάς” για το 2013, από το περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την παρούσα χρονική περίοδο εργάζεται σε θέματα που αφορούν τις περιθωριοποιημένες κοινότητες και τα ίσα δικαιώματα στην ιατρική περίθαλψη. Τέλος, ως νεοδιορισθείς εισηγητής, ασχολείται με την επιστήμη της Ρομποτικής, σε συσχέτιση με το Αστικό Δίκαιο.
Κωνσταντίνος Γαργάλης
Επίτιμος Πρόεδρος ΟΜ.Κ.Ε.
Γεννήθηκε το 1958. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Διετέλεσε επί 20 χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και πλέον έχει ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρός της. Από το 1989 έως και σήμερα συμμετέχει στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.μεΑ. και από το 1987 είναι σύμβουλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, ενώ παράλληλα έχει αποτελέσει Ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Κωφών Ελλάδος. Σήμερα εκτελεί χρέη ταμία στο Θέατρο Κωφών Ελλάδος.
Χρυσόστομος Παπασπύρου
Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου
Ο Χρυσόστομος Παπασπύρου, κωφός από ηλικία 3 ετών, είναι πτυχιούχος χημικός (1982) της Σχολής Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών µε περαιτέρω σπουδές στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο (ΕΤΗ) της Ζυρίχης και διδακτορικές σπουδές στην γλωσσολογία των νοηματικών γλωσσών στην Σχολή Γλωσσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Γνωρίζει επτά γλώσσες. Είναι το ιστορικά πρώτο στην Ευρώπη κωφό άτομο που έλαβε διδακτορικό στην γλωσσολογία (το 1990) και εισηγήθηκε την συστηματική εφαρμογή της δίγλωσσης και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης των κωφών στην Ελλάδα (το 1996). Από το 1984 υπηρετεί στο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής, τα οποία διευθύνει από το 2009. Παράλληλα δραστηριοποιείται και ως επιστημονικός συνεργάτης των Πανεπιστημίων Αθηνών και Αμβούργου, στο οποίο διετέλεσε το 2002 επισκέπτης καθηγητής. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες για τις νοηματικές γλώσσες και την εκπαίδευση των κωφών, στις οποίες συµπεριλαμβάνονται 9 βιβλία και 7 οπτικοί δίσκοι CD/DVD.
Δήμητρα Αράπογλου
Πολιτευτής
Γεννήθηκε  το 1958 στην Αθήνα. Ήταν ιδιωτικός υπάλληλος ως διατήτρια μηχανογράφησης σε ιδιωτικές εταιρίες από το 1976 έως το 1989 και από το 1991 έως το 2005 υπάλληλος γραφείου σε βιομηχανικές εταιρίες. Από το 2002 έως 2013 ήταν τηλεπαρουσιάστρια στο Δελτίο Ειδήσεων στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στο κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ (νυν ART). Συνείσφερε εθελοντικά ως Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κωφών Ελλάδος από το 1986 έως το 1994 και από το 1996 για 4 χρόνια στον Αθλητικό Όμιλο Κωφών.
Το 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής στην περιφέρεια Β’ Πειραιά και ήταν η πρώτη Κωφή εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου ως το 2009. Το 2009 ήταν Α’ επιλαχούσα Βουλευτής και το 2010 υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το 2012 Υποψήφια Βουλευτής στην Β’ Αθηνών, ενώ το 2014 υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλ. Φαλήρου και το 2015 υποψήφια Βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία. Τώρα είναι πολιτευτής και στέλεχος Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Αθηνών.
arrow_left
arrow_right
Αdam Kosa
Ευρωβουλευτής
Κωνσταντίνος Γαργάλης
Επίτιμος Πρόεδρος ΟΜ.Κ.Ε.
Χρυσόστομος Παπασπύρου
Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αμβούργου
Δήμητρα Αράπογλου
Πολιτευτής

Ημερίδα «Από το παρελθόν στο Μέλλον», Πέμπτη 29/09/2016

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) που βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 7.
16:00-20:30, Αίθουσα ΕΡΜΗΣ, 6ος όροφος
ermis_3

Γνωρίστε τους Εκθέτες

Έκθεση Κωφών Καλλιτεχνών

24-25 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη και ώρες 10:00-18:00.
26-30 Σεπτεμβρίου στο cafe TELARO, Αιόλου 33 (πλατεία Αγίας Ειρήνης) και ώρες 16:00-21:00.

Vintage Girls 2
Μαρία Κατεβατή - Όλγα Δαλέκου
Μαρία Κατεβατή: 33 χρονών, Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών, Απόφοιτος Καλών Τεχνών 2010. Όλγα Δαλέκου: 33 χρονών, Baristas στο Myrtillo cafe, Ηθοποιός στη Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρέλα Χρώματα”. Χειροποίητες κατασκευές κοσμημάτων, χειροποίητες κατασκευές ξύλου, ζωγραφική, κεραμική, ραπτική.
Ειρήνη Ραυτοπούλου
Ειρήνη Ραυτοπούλου
Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και σπούδασε στο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ στο τμήμα γραφιστικής και έχει λάβει μέρος σε έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα, Ζάκυνθο, Λευκάδα. Έχει δουλέψει ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια και τριτοβάθμια στην γενική αγωγή στα εικαστικά και γραφιστική και στην δευτεροβάθμια στην ειδική αγωγή στα καλλιτεχνικά, ενώ τώρα διδάσκει την ελληνική νοηματική γλώσσα. Η τέχνη της με τη ζωγραφική κληρονομήθηκε από τους συγγενείς της.
Βαλέριος Πετρούτσι-Κοκκόλης
Βαλέριος Πετρούτσι-Κοκκόλης
Γεννήθηκε το 1989 στην Βενεζουέλα και μεγάλωσε στην Αθήνα . Σπούδασε Ξυλουργική στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια. Τώρα ασχολείται επαγγελματικά με τον σχεδιασμό προϊόντων μέσω 3D printer. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες μοντελισμού miniZ και απέκτησε βραβεία 1ης και 2ης θέσης. Λατρεύει την ποδηλασία και με κάθε ευκαιρία συμμετέχει σε διαδρομές ποδηλατιστών.
Σοφία Κουνδουράκη
Σοφία Κουνδουράκη
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973 και μεγάλωσε στο Κιάτο Κορινθίας. Από μικρή, έμαθε να φτιάχνει με μεράκι τις χειροτεχνικές και όσο μεγάλωνε, είχε κλίση και στην μαγειρική, ιδίως στις μαρμελάδες και στα γλυκά του κουταλιού. Σπούδασε Αγιογραφία στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια.
Ελένη Παπαγούνα
Ελένη Παπαγούνα
Γεννήθηκε το 1662 στην Σύρο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στο "Πρότυπο Σχολείο Κωφών" της Αμαλίας Μαρτίνου . Έχει πολύ μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στην ραπτική ρούχων. Σπούδασε δημιουργία δερμάτινων ειδών στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου για 2 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το βελονάκι σε μπρελόκ κλειδιών, καρφίτσες, σκουφάκια, κασκόλ και πολλά άλλα.
Ζωγραφιά Μεταξά
Ζωγραφιά Μεταξά
Γεννήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) Αττικής. Από μικρή ηλικία η ενασχόλησή της με το κέντημα και το πλέξιμο ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής της. Σταδιακά, με την πάροδο των χρόνων η αγάπη και η αφοσίωσή της στο συγκεκριμένο χόμπι, την οδήγησε στην αναζήτηση γνώσεων και ιδεών στον τομέα αυτό της δημιουργίας που περιλαμβάνει πετσέτες, μαξιλάρια, τσάντες, ποδιές, ζώνες, μπλούζες κ.α. Ιδιαίτερη σημασία πάνω σε όλα αυτά, δίνει στην επιλογή των σχεδίων και των χρωμάτων.
Σοφία Ζάγκα
Σοφία Ζάγκα
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών από όπου αποφοίτησε με «Άριστα» (Εργαστήριο Δημήτρη Σακελλίωνα). Είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κωφών «Τρελά Χρώματα», ενώ παράλληλα συμμετέχει σε χορευτικές παραστάσεις, σχεδιάζει κοσμήματα, και εκθέτει τα έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Τελευταία, συμμετείχε και στο ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος της Σοφίας» δημιουργία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Συλλόγου Αρχαιολόγων Ελλάδος το οποίο αναφέρεται στην προσωπική της ιστορία.
Μάρθα Μπαμπή
Μάρθα Μπαμπή
Γεννήθηκε το 1984 στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας. Φοίτησε στο ειδικό σχολείο Γυμνασίου και Λυκείου κωφών και βαρήκοων της Αργυρούπολης. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας. Είναι ηθοποιός και συνεργάζεται με το Θέατρο Κωφών από τον Ιούλιο του 2011. Έχει εμφανιστεί στις παραστάσεις "41 μέρες" και "Ξένοι" και “Οδός Αστέγων”. Εργάστηκε για 9 χρόνια ως δασκάλα Ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε ιδιωτική σχολή “Γέφυρες Επικοινωνίας” και στο Ίδρυμα Κωφών Αθήνας . Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να φτιάχνει χειροτεχνικά έργα και κοσμήματα.
Μαρία Καραφωτιά
Μαρία Καραφωτιά
Γεννήθηκε στην όμορφη Ζαρούχλα Αχαϊας. Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με την ραπτική, το κέντημα και το πλέξιμο. Μέχρι και σήμερα το χόμπι της είναι να δημιουργεί κεντήματα πάνω σε ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί όπως μαξιλάρια, κάδρα, κουρτίνες.
diorganwsiomke-logoperifereia-attikhsesamea

Αποκλειστικός Χορηγός DEAFestival for kids

Μέγας Χορηγός

ellhnika-akoustika-kentra

Χορηγός

com4all-logo

Χορηγοί επικοινωνίας

ert-1-logo ert-2-logo prwto

Με την υποστήριξη των